Jakob bij Jabbok

Omschrijving

Moet je Jacob en zijn gezin eens zien. Die Jacob vlucht eerst voor zijn broer en dan weer voor zijn oom/schoonvader. En waarom? Omdat hij een en al bedrieger is. Zijn leven is er vol van. Maar dan komt hij met zijn gezin voor de rivier de Jabbok en midden in de nacht steekt hij eerst alleen de rivier over. Dan staat er een man voor hem waar hij mee vecht. Het duurt de hele nacht. En hij is steeds meer winnaar, tot het morgenrood aanbreekt en de man hem op zijn heup slaat.

Stekende pijn en dan beseft Jacob het. Dit is niet een man waar hij mee heeft gevochten, dit is de Engel van God, dit is God Zelf waar hij eigenlijk al zijn hele leven mee vecht. En hij zegt tegen de man: “Ik laat u niet gaan tenzij u mij zegent.”

 Dat gebeurt. En Jacob is vanaf dat moment mank aan zijn been. Maar het is ook het moment dat het leven van Jacob een volledige omkeer krijgt. Voortaan heet hij niet meer Jacob, maar hij zal Israël zijn. Als hij die ochtend met zijn gezin de rivier oversteekt en opzij kijkt, ziet hij ziende het onzienlijke. Hij ziet alleen dat een legermacht van engelen op afstand samen met hem en zijn gezin de Jabbok oversteekt en Jacob, nee sorry, Israël weet vanaf dat moment. Ik ben Israël, mank aan mijn heup, maar met God.


Uitvoering

december 2010

Afmeting

50 x 50 cm

Techniek

H2Oil op doek, niet ingelijst

Prijs

€ 150

Laat een reactie achter